uit de regio Franeker

Uit de regio Franeker


Franeker, ster van de  Friese Elfsteden, liggend in de mooie gemeente Waadhoeke (sinds 1 januari 2018).

Op deze pagina heb ik negen video's geplaatst uit de regio Franeker.


Sjaerdemapark

Het Sjaerdemapark in Franeker is op 17 juni heropend door Joop Bekkema. Tevens is het standbeeld ‘Renate’ onthuld. Het standbeeld is een beeldhouwwerk dat gemaakt is uit een omgewaaide kastanjeboom.

Franeker mien stadsje 2017

  • Een video van Franeker vanuit de lucht genomen.


  • Muziek: zanger Wybo Smids, Piano Clara Rullman, tekst  Tjerk Kooistra. Het liedje is gemaakt ter gelegenheid van de Opening van de Agrarische Dagen 2014.

Muzikaal duo ehJAJuh gestopt

In 2017 zijn Jan Roorda en Anneke Tulp gestopt met ehJAjuh. Jammer maar zo gaan de dingen.

Jan en Anneke maakten jarenlang deel út fan ut Franeker Straatkabberet en ut latere Kabberet Sljocht. Nog één

keer het muzikale duo ehJAjuh.   

Opening nieuwe Stationsbrug

Franeker is de laatste tijd flink onder handen genomen. Zo is onlangs de nieuwe Oosterpoortsbrug geopend en werd vrijdag 28 okt. 2016 de nieuwe Stationsbrug geopend.

Trekkers in de binnenstad 2014

Tijdens de Agrarische Dagen 2014 konden de trekkers niet ontbreken, vooral de trekkerswedstrijd trok heel veel kijkers. Ook de brandweer gaf een demonstratie in de binnenstad.

De Waadhoeke 2018

De gemeenten Franekeradeel, het Bildt, Menameradiel en vier dorpen van Littenseradiel fuseren op 1 januari 2018 tot een nieuwe sterke gemeente Waadhoeke.

Agrarische Dagen 2016

Een kijkje in de kaats- en voetbalkeuken. Keats iepenloftspul "Koaning op sokken". Een 10 jarig jubileum van AD 5-tegen-5 veldvoetbaltoernooi bij nacht. Smakelijk Franeker. Alweer voor het zesde jaar wordt "Smakelijk Franeker"  georganiseerd.

Rondje Franicker

De Dongjumer Waterpoort, het Theehuisje, De Schuilkerk, de Buiskool/Leeuwarderend en het Geuzengat: allemaal locaties die de moeite waard zijn om te bekijken.

Franeker Academie 2017

Na afwezigheid van tweehonderd jaar wordt de Franeker Academie nieuw leven ingeblazen. Op 5 oktober 2017 werd in de Botniastins een intentieverklaring getekend door alle betrokken partijen.

        Copyright by Piet van der Henne (**PpHVideo**)

Deze website is bijgewerkt d.d. 12 april 2018

Deze website is ontworpen door Piet van der Henne