Portfolio

Op deze pagina staan een aantal video’s die ik in de loop van de jaren heb geproduceerd. Als amateurfilmer heb ik veel video’s gemaakt in Friesland en met name de regio Franeker en de Waadhoeke. Als laatste heb ik de intocht van Sinterklaas in Franeker op de video gezet d.d. 16 november 2019. De video’s zijn gratis te bezichtigen. Heeft u nog vragen over de videos c.q. over de website ga dan naar het kontaktformulier elders op deze website.


2014

Jacob Roorda is een bekend persoon in Harlingen. Bij ieder evenement is hij aanwezig met zijn camera om alles vast te leggen. Jacob doet meer dan alleen filmen: hij schildert, maakt prachtige tekeningen, maquettes van vooral gebouwen en mooie draadschilderijen. 

Op 1 augustus was ik te gast op de Tjalk Larus uit Harlingen. Samen met ongeveer 24 andere gasten gingen we een trip maken over de Waddenzee en lieten de tjalk droogleggen op een zandbank.

Mountainbikespektakel op 't Bolwerk in Franeker. Op zondag tijdens de Agrarische Dagen.  

Ieder jaar tijdens de Agrarische Dagen wordt er op de zondag een modeshow georganiseerd door de Franeker mode winkeliers. Deze video is van 2014.

In het kader van de Agrarische Dagen 2018 (AD) met het thema gemeente Waadhoeke is de jaarlijkse Trekkerbehendig-heidstocht gereden in en om de stad Franeker. 

Een dorsmachine wordt gebruikt voor het dorsen - ofwel oogsten van graan, rogge of gerst. 

Texel is het grootste Waddeneiland en biedt zonder twijfel de meeste afwisseling. De 7 gezellige dorpjes van Texel hebben allemaal hun eigen sfeer. 

Het prachtige Waddeneiland Vlieland ligt op ongeveer twee uur varen tussen Texel en Terschelling in. De veerdienst vertrekt uit de historische havenplaats Haringen. 

Wie meer wil dan alleen zon, zee en strand die kan het hele jaar door ook genieten van prachtige dorpjes, indrukwekkende natuur en allerlei bezienswaardigheden. 

Lanzarote is een vulkanisch eiland.  Lanzarote heeft een aangenaam klimaat waar het kwik gemakkelijk de grens van twintig graden Celsius overschrijdt. 

Met mist (in Leeuwarden ), ijs (in Dokkum) en heel veel water (in de andere negen steden) zijn de elf fonteinen officieel in gebruik genomen op vrijdagmiddag 18 mei 2018.

Leeuwarden is een mooie stad en hoofdstad van de provincie Friesland in Nederland. Als geboren Leeuwarder heb ik een korte videofilm gemaakt over deze mooie stad die in 2018 Europese Culturele Hoofdstad was.  

De gemeenten Franekeradeel, het Bildt, Menameradiel en vier dorpen van Littenseradiel fuseren op 1 januari 2018 tot een nieuwe sterke gemeente Waadhoeke. De nieuwe gemeente heeft 47.000 inwoners, 40 dorpen en buurtschappen en één stad. 

Na afwezigheid van tweehonderd jaar wordt de Franeker Academie nieuw leven ingeblazen. Op 5 oktober werd in de Botniastins een intentieverklaring getekend door alle betrokken partijen. 

Van donderdag 3 juli t/m 6 juli 2014 liet Harlingen de hele wereld zien waar een kleine Friese havenstad groot in kan zijn. 65 aangemelde Tall Ships die uit 15 landen komen maken zich op voor de jaarlijkse Tall Ships Races.

Historisch gezien was het paleis van snoep en nougat één museum, het internationale snoepmuseum. Snoepjes (en dus suiker) zijn universele en unisex-herinneringen die je terugbrengen naar de wereld van de kindertijd. 

Deze video laat de lente zien in Friesland, zoals de mooie bollenvelden, Lendevallei, de jonge dieren en de Makkumerwaarden. Het is zeker de moeite waard om Friesland een bezoekje te brengen.

Franeker, ut is mien stadsje.

Een video van Franeker vanuit de lucht genomen. Muziek: zanger Wybo Smids, Piano Clara Rullman, tekst  Tjerk Kooistra. Het liedje is gemaakt ter gelegenheid van de Opening van de Agrarische Dagen 2014. 

In de jaren 90 ben ik regelmatig in Steinach am Brenner aan het skiën geweest met de Hoekstra’s (Wytske, Sjouke, Natasja en Jelco Jan) uit Franeker.  We hebben daar veel plezier gehad. 

Tijdens onze vakantie in juni 2017 in Languedoc-Roussillon, hebben we ook het reservaat "Reserve Africaine de Sigean" bezocht en ik heb daar een kort filmpje van gemaakt.

Deze website is gemaakt door Piet van der Henne

Copyright by **PpHVideo** Franeker

De website is aangepast d.d.7 juli 2020